Doe het zelf: Moederdagkaart

In deze Doe Het Zelf laat ik je zien hoe je gemakkelijk een vrolijke moederdagkaart kunt maken. Als je er even voor gaat zitten heb je al snel iets moois op papier!

Mijn moeder houdt ontzettend van bloemen, dus daar wil ik iets mee doen. Het lijkt me leuk als de hele achtergrond bedekt is met roosjes en ik daar overheen de tekst ga schrijven. Hieronder ga ik je stap voor stap laten zien hoe ik dat aanpak. Als je liever in één keer wilt zien hoe ik dat doe, dan kun je helemaal onderaan de video bekijken!

Wat heb je nodig:

  • Stevig papier (ik werk hier op A6, 200 grams)
  • Ecoline of waterverf (ik gebruik Ecoline 381, 666, 579, 580)
  • Penseel (ik gebruik een rond penseel dikte 2)
  • Washitape
  • Een dikke pen / stift in een kleur naar keuze
  • Water

Tip: lees in deze blog meer over mijn favoriete materialen!

Moederdagkaart stap 1

Ik begin met het afplakken van het papier met washitape. Zo heb je straks een mooie passe partout om je kuntwerk en komt het nog beter tot zijn recht. Vervolgens maak ik mijn eerste bloem met deze rozige kleur. Om een roos te maken werk ik van binnen naar buiten. Onthoud dat het niet heel netjes hoeft en dat een bloem nooit perfect is en nooit hetzelfde. Wees dus niet bang om het te verpesten, maar laat het gebeuren. Ik begin met het zetten van een paar puntjes en maak daar omheen de blaadjes, die laat ik variëren in dikte.

Moederdagkaart stap 2

Ik verdeel de roze roosjes eerst over het gehele oppervlakte en pak dan pas een nieuwe kleur. Zoals je hier zit heb ik roze en paars al klaar en ga ik nu verder met babyblauw. Je ziet dat ik bij elke roos in het midden begin met een paar puntjes en de ronde bloemblaadjes in dikte varieer in een rondje er omheen. Ik probeer de rozen wat van het papier af te laten vallen en tegen elkaar aan te schilderen.

Kaart moederdag stap 3

Als ik tevreden ben over de rozen, ga ik de lege vlakken opvullen met blaadjes. Vaak lukt het niet om de bloemen precies goed op elkaar aan te laten sluiten en is wat lucht ertussen wel prettig. Dit kun je dan altijd opvullen met blaadjes. Ik neem de lichtgroene verf en doe eigenlijk niets anders dan een zwierige lijn tussen de rozen zetten.

Kaart moederdag stap 4

De achtergrond is klaar en nu is het tijd voor de tekst. Ik schrijf ‘to the best mom’. Hiervoor maak ik eerst met potlood een lichte schets en trek het daarna over met een gouden stift. Je kunt in de video zien dat ik eerst ‘to the’ en ‘mom’ schrijf en daartussen het woord ‘best’ teken. Op die manier sluiten de letters mooi op elkaar aan en krijg je geen grote lege gaten. Hoe dat eruit ziet zie je hieronder.

Moederdagkaart einde

Onder de tekst teken ik nog een klein hartje om de moederdagkaart af te maken. Vervolgens kan ik het washitape verwijderen en klaar is kees! Een hele vrolijke en lieve kaart, helemaal zelf gemaakt. Als je moeder daar niet blij mee is, dan weet ik het ook niet meer 🙂

Veel succes!

Bekijk hieronder de korte video van de uiteindelijke moederdagkaart, waarin ik je het proces laat zien!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: